36 πράγματα που πρέπει να πείτε στον εαυτό σας στον καθρέφτη καθημερινά

2
36 πράγματα που πρέπει να πείτε στον εαυτό σας στον καθρέφτη καθημερινά

Τελευταία ενημέρωση στις 18 Ιανουαρίου 2022 στις 04:41 μ.μ

Πείτε το δικό σας «καθημερινές επιβεβαιώσεις» ή μέρος της «φροντίδας του εαυτού»… και εδώ είναι τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να λέτε στον καθρέφτη κάθε μέρα, πριν φύγετε από το σπίτι σας ή ξεκινήσετε τη δουλειά σας.

Αναζητούμε συνεχώς έμπνευση και σεβασμό από άλλους που μετά βίας μας γνωρίζουν.

Όμως, το γεγονός είναι…

Το μόνο άτομο που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας είναι… το δικό μας.

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κίνητρο όπως… μπορούμε.

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε σεβασμό όπως… εμείς.

Αν λοιπόν θέλετε να είστε γνήσιος υποστηρικτής του εαυτού σας, φροντίστε πρώτα να πιστεύετε αυτόν που βλέπετε στον καθρέφτη κάθε μέρα.

Η θετική μεταμόρφωση ή η καθημερινή επιβεβαίωση μπορεί να ακολουθηθεί ούτως ή άλλως, και το να μιλάς στον εαυτό σου στον καθρέφτη είναι ένα από αυτά.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε στον καθρέφτη, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μόνο να τελειοποιήσετε το μακιγιάζ ή το χτένισμά σας, αλλά πείτε στον εαυτό σας κάτι που σας βοηθά να αισθάνεστε χαρούμενοι και σίγουροι εκ των έσω.

Τι είναι η «Τεχνική επιβεβαίωσης καθρέφτη»;

Λοιπόν, είναι περισσότερο σαν μια πρακτική αγάπης για τον εαυτό σου, στην οποία κοιτάς στα μάτια σου μέσα από έναν καθρέφτη και μετά λες κάτι για τον εαυτό σου που ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου, ενώ εκτιμάς τη μοναδικότητα που σε χωρίζει από όλους τους άλλους ανθρώπους εκεί έξω.

Με απλά λόγια, είναι περισσότερο να εκτιμάς τον εσωτερικό σου εαυτό, πριν από την εξωτερική εμφάνιση.

Ο τρόπος που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και μεταδίδεις αυτό το συναίσθημα αντανακλά πίσω σε σένα.

Φροντίστε λοιπόν να πείτε κάτι εμπνευσμένο στο τέλος. Και αυτός είναι ο σκοπός αυτής της κατοπτρικής εργασίας ή τεχνικής.

Τι είναι η τεχνική επιβεβαίωσης καθρέφτη

Ρωτήστε τον εαυτό σας… Τι είδες την τελευταία φορά που το είδες στον καθρέφτη;

  • Βλέπεις έναν άντρα με αυτοπεποίθηση που είναι έτοιμος για οτιδήποτε σου ρίξει η ζωή;
  • Ή αυτός που έχει κατάθλιψη, στην προσπάθεια να αποδείξει κάτι σε αυτόν τον κόσμο;

Λοιπόν, μέχρι στιγμής κοιτούσατε τον καθρέφτη για να προετοιμαστείτε σωματικά, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να είστε πιο όμορφοι και σίγουροι για τον εαυτό σας και από μέσα.

Και, το να πείτε κάτι στον εαυτό σας μέσω ενός καθρέφτη είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσετε αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: 72 αποσπάσματα για τον εαυτό σας για να αρχίσετε να πιστεύετε σε εσάς αμέσως τώρα

Τα καλύτερα πράγματα να λέτε στον καθρέφτη κάθε μέρα

Εάν δεν ξέρετε τι να πείτε στον εαυτό σας στον καθρέφτη και νιώθετε άβολα να το πείτε, τότε αυτά τα πράγματα που αναφέρονται θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε καλά με την τεχνική του καθρέφτη από σήμερα.

1. Σε εκτιμώ για όλα όσα κάνεις και τη σκληρή δουλειά που κάνεις. Απλά μην τα παρατάς ποτέ.

2. Έχετε ήδη μακριά από την αρχή. Συνέχισε λοιπόν.

3. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι σπουδαίο πρόκειται να σου συμβεί σήμερα.

4. Σήμερα θέλω να είμαι χαρούμενος και δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να χαλάσει αυτή τη μεγάλη μέρα.

5. Μόνο εγώ μπορώ να σταματήσω τον εαυτό μου και κανένας άλλος. Γιατί ξέρω τι μπορώ και τι όχι.

6. Αφήστε τις σκέψεις σας να είναι ο οδηγός και όχι τα εμπόδια. Ενημερώστε τις προκλήσεις σας ότι η δράση σας θα είναι κάτι περισσότερο από τις σκέψεις σας.

Τα καλύτερα πράγματα να λέτε στον καθρέφτη κάθε μέρα

7. Δεν πρόκειται να τα παρατήσω, ό,τι και να γίνει.

8. Είναι η ζωή μου, ο στόχος μου, το σχέδιό μου, οπότε πρέπει να το πιστέψω πρώτα, πριν από οποιονδήποτε άλλον.

9. Είσαι ό,τι κι αν είσαι, απλά να είσαι ο εαυτός σου. Ποτέ μην χάνετε τον εαυτό σας προσπαθώντας να εντυπωσιάσετε τους άλλους.

10. Ξέρω ποιος είμαι. Λοιπόν, σίγουρα ποιος θα με ξέρει καλύτερα από τον εαυτό μου.

11. Κανείς δεν ήταν εκεί για σένα, κανείς δεν θα είναι εκεί για σένα. Μόνο εσείς το κάνατε αυτό δυνατό και θα το κάνετε συνεχώς.

12. Τώρα απέχω πολύ από την προηγούμενη εκδοχή του εαυτού μου. Νιώθω ενημερωμένος με νέες σκέψεις, νέα συναισθήματα και νέα όνειρα σήμερα. Αίσθημα ενθουσιασμού για τον μελλοντικό μου εαυτό.

Διαβάστε στη συνέχεια: 74 Λεζάντες και αποσπάσματα IG Σχετικά με τα 20ά γενέθλια

Κορυφαία πράγματα που πρέπει να πείτε στον εαυτό σας για να χτίσετε αυτοπεποίθηση

Χρειάζεστε κάποιο ενισχυτή αυτοπεποίθησης, τότε εδώ είναι τα τέλεια μηνύματα για τον εαυτό σας, από εσάς. Ανατρέξτε σε αυτές τις θετικές επιβεβαιώσεις καθρέφτη και υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι κάνετε ήδη καλά στη ζωή σας και απλά πρέπει να καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια.

1. Δεν έχει σημασία αν οι άνθρωποι με εμπιστεύονται ή όχι. Αλλά, εμπιστεύομαι αυτόν που βλέπω κάθε μέρα στον καθρέφτη. Γιατί πάντα μου λέει κάτι θετικό.

2. Είμαι τέλειος όπως είμαι. Δεν χρειάζομαι καμία δικαιολογία ή έγκριση από άλλους. Εμπιστεύομαι τις ικανότητές μου και κάνω πράγματα που σχεδίαζα για τον εαυτό μου.

3. Αυτή είναι η επιλογή μου, οπότε πρέπει να αποφασίσω πότε θα τα παρατήσω και γιατί. Δεν θα αφήσω ποτέ τους άλλους να με περιορίσουν με τις αποτυχίες τους. Γιατί διαφέρω τόσο πολύ από αυτούς, όσον αφορά την αυτοπεποίθηση και την αυτοπεποίθηση.

4. Έχω τη δύναμη να αλλάξω τη ζωή μου με τον τρόπο που θέλω.

5. Δεν με νοιάζει αν είμαι ελκυστική ή όχι, φαίνομαι τέλεια ή όχι, αλλά αγαπώ τον εαυτό μου και δεν κρίνω ποτέ τον εαυτό μου. Γιατί ξέρω τι με κάνει.

6. Γεια σου, είσαι ξεχωριστός σε αυτόν τον κόσμο. Έχετε κάποιο σκοπό να υπηρετήσετε σε αυτόν τον κόσμο, οπότε συνεχίστε να τον ψάχνετε.

Κορυφαία πράγματα που πρέπει να πείτε στον εαυτό σας για να χτίσετε αυτοπεποίθηση

7. Μην σπαταλάς τον χρόνο σου, προσπαθώντας να εντυπωσιάσεις τους άλλους ή να γίνεις σαν κάποιον άλλο. Να είσαι εσύ. Αυτό είναι όλο αυτό που θέλει να κάνεις η ζωή και το σύμπαν.

8. Υπόσχομαι στον εαυτό μου να μην υποβιβάζω ποτέ τον εαυτό μου κοιτάζοντας ή συγκρίνοντας με άλλους. Με νοιάζει ό,τι κι αν κάνω. Είμαι σίγουρος για το πώς φαίνομαι. Και δεν χρειάζεται να προσποιούμαι ότι ζω τη ζωή κάποιου άλλου.

9. Κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε μέρα Ι γίνω καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Και δεν θα αφήσω ποτέ κανέναν να παρέμβει σε αυτή τη διαδικασία της αυτοβελτίωσής μου.

10. Είτε έχω υποστήριξη από άλλους είτε όχι, δεν θα χάσω ποτέ την ελπίδα μου σε κάτι που πιστεύω και ονειρεύομαι να κάνω. Είναι κάτι που θέλω και οι άλλοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

11. Γεια σου, ασκείς υπερβολική πίεση στον εαυτό σου, απλά σε οδηγεί στο πουθενά. Προτιμήστε να βάζετε μικρούς στόχους για κάθε μέρα και να το κάνετε, περιοδικά. Δεν υπάρχει τίποτα να βιαστείς, ήδη κάνεις καλά, απλά πρέπει να χαλαρώσεις λίγο.

12. Ό,τι κι αν συμβεί στη ζωή μου, ξέρω τι να πάρω και τι όχι. Επιπλέον, ξέρω ότι όλα θα πάνε υπέροχα, τελικά.

Διαβάστε στη συνέχεια: 102 λεζάντες ευτυχίας στο Instagram για τις αναρτήσεις σας

Αστεία πράγματα να πεις στον εαυτό σου στον καθρέφτη

Εάν μπορείτε να γελάσετε με τον εαυτό σας, αυτό σημαίνει ότι ζείτε μια χαρούμενη, χαλαρωτική και ξεκούραστη ζωή. Και η ικανότητα να γελάς μόνος σου είναι επίσης ο μοναδικός τρόπος να εξασκήσεις την αγάπη για τον εαυτό σου, συνειδητοποιώντας ότι μπορείς να απολαύσεις εξίσου τα ελαττώματά σου. Ορίστε λοιπόν μερικά αστεία πράγματα για να πείτε στον εαυτό σας στον καθρέφτη που κάνουν την καλύτερη επιβεβαίωση, αλλά με μοναδικό τρόπο.

1. Γεια σου, εφόσον κάτι σε κάνει χαρούμενο και αυτό είναι νόμιμο, όλα αξίζουν τουλάχιστον μια προσπάθεια.

2. Αγαπητή εσωτερική αρνητικότητα, όποτε είσαι μέσα μου, ξέρω ότι είσαι ακόμα εκεί και προσπαθείς να με απειλήσεις πότε πότε. Αλλά, να θυμάσαι ότι δεν πρόκειται να σου δώσω καμία σημασία, ούτε θα σε αφήσω να με ελέγχεις. Ακόμα δεν ξέρεις τι μπορώ να κάνω. Αλλά αυτός ο θετικός μάγκας με ξέρει πολύ καλά.

3. Είμαι τέλειος, είμαι ατελής. Δεν ξέρω τι είμαι. Αλλά, ποιος νοιάζεται… Αγαπώ τον εαυτό μου, αυτό το ξέρω σίγουρα.

4. Ποιος είπε ότι είσαι χοντρή; Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα κακό, απλά τρώτε περισσότερο τις τελευταίες ημέρες. Μην ανησυχείτε, θα το εξισορροπήσουμε από την ερχόμενη Δευτέρα.

5. Θυμήσου, αυτός ο χρόνος θα περάσει, είτε κάνεις κάτι είτε όχι. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε κάτι αντί να περιμένετε απλώς κάτι.

6. Εστιάστε στα καλά και τα καλά θα έρθουν. Εστιάστε στα άσχημα και τα άσχημα πράγματα θα σας βρουν. Εστιάστε στον εαυτό σας και θα μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Αστεία πράγματα να πεις στον εαυτό σου στον καθρέφτη

7. Σταματήστε να λαμβάνετε έγκριση από άλλους. Ίσως ο ίδιος ο καθρέφτης να τους απορρίπτει κάθε φορά που τον κοιτάζουν.

8. Για να είμαι ειλικρινής, αισθάνομαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θετικός όταν μιλάω στον εαυτό μου στον καθρέφτη, παρά με οποιονδήποτε άλλον.

9. Είμαι καθαρά εγώ που αποφάσισα να το δουλέψω, οπότε θα αποφασίσω πότε να σταματήσει το. Αλλά, ποιοι στο διάολο είναι οι άλλοι;

10. Ο ανταγωνισμός μου είναι μαζί σου, και όχι με κανέναν άλλο. Θυμήσου, αύριο θα είμαι καλύτερος από σένα. Σου το υπόσχομαι αδερφέ.

11. Λοιπόν, ξέρω ότι κανείς δεν σε αγαπάει, αλλά μην ανησυχείς. Και θα συνεχίσω να σε αγαπώ για πάντα.

12. Είσαι όμορφη και δεν έχεις τίποτα επιπλέον να κάνεις για αυτό. Ναι, πετάξτε αυτό το σετ μακιγιάζ από το σπίτι σας, δεν το χρειάζεστε επίσης.

Διαβάστε στη συνέχεια: 132 Παιχνίδι Ερωτήσεων Ναι ή Όχι (Η απόλυτη λίστα)

Τελικές σκέψεις:

Λοιπόν, καταλαβαίνουμε ότι είναι κάπως άβολο να λες τέτοια πράγματα στον εαυτό σου. Εάν το λέτε για πρώτη φορά ή μερικές φορές, μπορεί να αισθανθείτε άβολα.

Αλλά, μην κοιτάτε ποιος παρακολουθεί, πρέπει να μιλήσετε μόνοι σας.

Εξάλλου, αυτά τα πράγματα που πρέπει να πεις στον εαυτό σου στον καθρέφτη είναι καθαρά για σένα και για να νιώθεις σίγουρος για το δέρμα και τις ικανότητές σου.

Εξασκηθείτε να λέτε μερικές θετικές επιβεβαιώσεις καθρέφτη για να τις λέτε καθημερινά στον εαυτό σας και σύντομα θα δείτε τα θετικά αποτελέσματα. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι η μέρα σας πήγε καλά λόγω αυτού, ολόκληρη η προσέγγισή σας στο να δείτε τον εαυτό σας θα αλλάξει.

Ασκείτε τη θετική επιβεβαίωση κάθε μέρα; Ενημερώστε μας, εάν έχετε άλλα πράγματα να πείτε στον καθρέφτη, και θα χαρούμε να το προσθέσουμε και εδώ. Και ναι, για περισσότερους οδηγούς αυτοβελτίωσης και υπενθυμίσεις για τον εαυτό σας στη δεκαετία του ’20, μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ιστολόγιό μας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Bir cevap yazın