10 Συμβουλές για νοσοκόμες για να παραμείνουν υγιείς και σε φόρμα

0
10 Συμβουλές για νοσοκόμες για να παραμείνουν υγιείς και σε φόρμα

Ενώ το επάγγελμα της νοσηλευτικής μπορεί να είναι ένα από τα πιο ανταποδοτικά και προσοδοφόρα, είναι αρκετά δύσκολο. Απαιτεί να εργάζεστε πολλές ώρες, κάτι που μπορεί να είναι ψυχικά και σωματικά επιβαρυντικό, οδηγώντας σε εξάντληση. Οι βάρδιες των νοσηλευτών αλλάζουν διαρκώς, παρεμβαίνοντας στα πρότυπα ύπνου.

Η εργασία ως νοσοκόμα μπορεί να είναι συναισθηματικά εμπλεκόμενη, επηρεάζοντας την ψυχική σας υγεία. Είναι επίσης σωματικά απαιτητικό και μερικές φορές αντιμετωπίζει προκλήσεις στελέχωσης, απαιτώντας υποχρεωτικές υπερωρίες.

Οι νοσοκόμες φροντίζουν τους άρρωστους, γεγονός που τους εκθέτει σε υψηλά επίπεδα ιών και βακτηρίων, αυξάνοντας την πιθανότητα να αρρωστήσουν. Πρέπει να εργαστούν για την υγεία και την ευημερία τους για να τα ξεπεράσουν προκλήσεις. Ακολουθούν δέκα συμβουλές για τις νοσοκόμες για να παραμείνουν υγιείς.

1. Να φοράτε πάντα ιατρικά απολέπιση

Το ιατρικό τρίψιμο είναι ζωτικής σημασίας προστατευτική ένδυση που διατηρεί τη διασταυρούμενη μόλυνση στο χαμηλότερο επίπεδο διασφαλίζοντας ότι το ιατρικό περιβάλλον είναι αποστειρωμένο. Τα ποιοτικά scrub υγειονομικής περίθαλψης από αρκετά παχύ ύφασμα εμποδίζουν τα σωματικά υγρά του ασθενούς και άλλες μολυσματικές ουσίες να έρθουν σε άμεση επαφή με το δέρμα των νοσοκόμων.

ιατρικά απολέπιση

Ιατρικά scrub όπως αυτά τρίβει μπλε ουρανού που επεξεργάζονται σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις αποτρέπουν την εξάπλωση δυνητικά μεταδοτικών λοιμώξεων και ιών λόγω του ανθεκτικού μακιγιάζ τους, διατηρώντας τις νοσοκόμες υγιείς.

2. Κοιμηθείτε αρκετά

Οι περισσότεροι νοσηλευτικοί ρόλοι είναι υψηλής δραστηριότητας, με τις νοσοκόμες δίπλα στο κρεβάτι να περνούν τον περισσότερο χρόνο της βάρδιας στα πόδια τους, να μετακινούν και να τοποθετούν τους ασθενείς, να σηκώνουν βαριά πράγματα και να περπατούν συνεχώς μεταξύ του σταθμού νοσηλείας, των ασθενών και των προμηθειών.

Η συνεχής ανησυχία για την ευημερία του ασθενούς και η πίεση από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης κάνει τη νοσηλευτική αγχωτική. Το πρόγραμμα εργασίας τους εμποδίζει να κοιμούνται καλά, προκαλώντας κινδύνους για την υγεία. Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, επομένως οι νοσηλευτές θα πρέπει να διασφαλίζουν προληπτικά ότι τον κάνουν καλύτερος ύπνος και ξεκούραση μεταξύ των βάρδιων.

3. Επιμείνετε σε μια ρουτίνα προπόνησης

Η άσκηση έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία για τους νοσηλευτές, όπως μειωμένο κίνδυνο ασθένειας, καλύτερο ύπνο, απώλεια βάρους, αυξημένη διάρκεια ζωής, βελτιωμένα επίπεδα ενέργειας, καλύτερους μεταβολικούς ρυθμούς και πολλά άλλα.

Σκεφτείτε να αναπτύξετε μια ρουτίνα προπόνησης με βάση το πρόγραμμα εργασίας σας και μείνετε σε αυτήν. Η άσκηση ανακουφίζει από το άγχος και διευκολύνει τον χειρισμό μεγάλων βάρδιων. Όταν δεν έχετε αρκετό χρόνο για άσκηση, σκεφτείτε να περπατήσετε στη δουλειά και να κατεβείτε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα. Το κολύμπι και η γιόγκα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής σας ευεξίας.

4. Τρώτε υγιεινές τροφές

Η απαιτητική φύση της νοσηλευτικής σταδιοδρομίας μπορεί να σας κάνει να συμβιβαστείτε στις διατροφικές σας συνήθειες, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία σας.

Ωστόσο, μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά θα σας κρατήσει υγιείς, θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα στη δουλειά. Μειώνει επίσης την επίδραση των στρεσογόνων παραγόντων και επηρεάζει θετικά την υγεία σας.

Η υγιεινή διατροφή για τις νοσοκόμες θα πρέπει να περιλαμβάνει ολόκληρα φρούτα, διάφορα λαχανικά, πρωτεΐνες, γάλα και γιαούρτι χωρίς ή χαμηλά λιπαρά, υγιεινά σνακ και υδατάνθρακες. Οι επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής, όπως η παραμονή ενυδατωμένη, ο περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλ και καφεΐνης και η αποφυγή ζαχαρούχων και επεξεργασμένων τροφίμων, μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

5. Φροντίστε την ψυχική σας υγεία

Η νοσηλευτική μπορεί να εξαντλεί σταθερά τα άτομα εάν τα προβλήματα ψυχικής υγείας όπως το εργασιακό στρες, το άγχος, η κατάθλιψη και άλλα δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

Αποφύγετε την ψυχική και συναισθηματική εξάντληση κάνοντας διαλείμματα που χρειάζονται και ασκώντας αυτοφροντίδα. Παρακολουθήστε την ψυχική σας υγεία και αποφύγετε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος για να αποτρέψετε την εξάντληση. Το να παραμείνετε ανθεκτικοί σε δύσκολες συνθήκες με ευελιξία, δημιουργικότητα, αισιοδοξία και χιούμορ μπορεί να προστατεύσει την ψυχική σας υγεία.

Το πώς αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις επηρεάζει σημαντικά το πώς αισθάνεστε. Αποφύγετε τη δημιουργία παγίδων σκέψης αναλύοντας αντικειμενικά προβλήματα ή λαμβάνοντας μια αξιόπιστη εξωτερική γνώμη. Ο καλός ύπνος, η ομιλία, η διασκέδαση, η άσκηση, τα ταξίδια, η κοινωνικοποίηση και η υγιεινή διατροφή μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία.

6. Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα

Οι πρακτικές ενσυνειδητότητας μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε δεξιότητες για να βελτιώσετε την υγεία σας, να διαχειριστείτε το κλινικό στρες και να αυξήσετε την ενσυναίσθηση, την προσοχή και την παρουσία με τις οικογένειες και τους ασθενείς, ενώ βιώνετε εργασιακή ικανοποίηση, χαμηλότερες απρογραμμάτιστες υπερωρίες, ηρεμία και λιγότερη επαγγελματική εξουθένωση. Σας βοηθά να επανασυνδεθείτε με ό,τι προσθέτει αξία στο νοσηλευτικό σας επάγγελμα. Μπορείτε να ασκήσετε ενσυνειδητότητα με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, ο στόχος πρέπει να είναι να φτάσετε σε μια κατάσταση όπου μπορείτε να εστιάσετε σε αυτό που συμβαίνει τώρα.

Μπορείτε να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα κάνοντας σαρώσεις σώματος και αναπνέοντας προσεκτικά. Η εκμάθηση της επίγνωσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους και της εξουθένωσης. Ενισχύει επίσης την εστίασή σας, βελτιώνοντας τις δεξιότητές σας αξιολόγησης και αυξάνοντας την πιθανότητα να εντοπίζετε επιδέξια ζητήματα που επηρεάζουν τους ασθενείς να παρέμβουν έγκαιρα. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας ενισχύει την παρουσία σας ως νοσοκόμα, κάνοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους να νιώθουν ότι λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα και βελτιώνοντας την ικανοποίησή τους.

7. Μείνετε ενυδατωμένοι

Η νοσηλευτική σταδιοδρομία μπορεί να είναι αρκετά απαιτητική, με εισαγωγές, αξιολογήσεις, ιατρικές εξετάσεις, εξιτήριο και πολλά άλλα, που καταναλώνουν τη συναισθηματική και σωματική σας ενέργεια. Η εύρεση χρόνου αυτοφροντίδας, συμπεριλαμβανομένης της ενυδάτωσης, μπορεί να είναι δύσκολη.

Το να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο είναι απαραίτητο για την ψυχική και σωματική σας υγεία. Το σώμα σας λειτουργεί στα καλύτερά του όταν είναι καλά ενυδατωμένο. Τα ήπια επίπεδα αφυδάτωσης επηρεάζουν την ικανότητά σας να συλλογίζεστε καθαρά και να αναπτύσσετε αλλαγές στη διάθεση, μειώνοντας τη νοσηλευτική σας αποτελεσματικότητα.

Μπορείτε να παραμείνετε ενυδατωμένοι φέρνοντας ένα μπουκάλι νερό όπου κι αν πάτε, παρακολουθώντας την πρόσληψη νερού και αποφεύγοντας τα αφυδατικά ποτά επειδή είναι πλούσια σε ζάχαρη, η οποία απαιτεί πολύ νερό για το μεταβολισμό και τη διάσπαση.

Σκεφτείτε να εμποτίσετε νερό με λαχανικά και φρούτα για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Προς την ενισχύουν την ενυδάτωσημπορείτε επίσης να εστιάσετε σε φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως καρπούζι, ραβδιά σέλινου, μούρα και αγγούρι.

8. Διατηρήστε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής

Ως νοσοκόμα, θα πρέπει να κατανοήσετε τα οφέλη της διατήρησης μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Η αποτελεσματική διαχείριση της προσωπικής και επαγγελματικής σας ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος, να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας, να απολαύσετε χόμπι, να φροντίσετε την ψυχική και σωματική σας υγεία και να αποτρέψετε την εξάντληση.

Διατήρηση ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στη νοσηλευτική εξασφαλίζει καλύτερη διαχείριση του άγχους, σας δίνει χρόνο για να απολαύσετε τη ζωή πέρα ​​από την εργασία και βελτιώνει τα αποτελέσματα της υγείας. Για να επιτύχετε και να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής:

  • Γνωρίστε τις προτεραιότητές σας και καθορίστε πόσο χρόνο θα διαθέσετε στις ανάγκες σας. Εάν η ψυχική υγεία είναι το επίκεντρό σας, μπορείτε να αφιερώσετε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σας ασκώντας στρατηγικές διαχείρισης του άγχους.
  • Ζητήστε βοήθεια όποτε χρειάζεται. Για παράδειγμα, εάν οι τρέχουσες ευθύνες σας σας κάνουν να αισθάνεστε καταπονημένοι, σκεφτείτε να μιλήσετε με τον προϊστάμενό σας για βοήθεια
  • Αναπτύξτε υγιείς εργασιακές και εξωτερικές σχέσεις. Οι υγιείς σχέσεις εντός και εκτός του εργασιακού σας χώρου σας κάνουν να νιώθετε πιο άνετα να αναζητάτε βοήθεια. Οι υποστηρικτικές και θετικές συνδέσεις έχουν ως αποτέλεσμα καλύτερα αποτελέσματα διαχείρισης του άγχους και καλύτερη υγεία
  • Δημιουργήστε καλύτερες δεξιότητες διαχείρισης χρόνου για να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να ανταποκριθείτε στις προσωπικές και εργασιακές σας προτεραιότητες. Μπορείτε να οργανώσετε την ημέρα σας θέτοντας στόχους που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε αποτελεσματικά τις καθημερινές σας εργασίες. Σχεδιάστε το χρόνο σας γύρω από τις προτεραιότητές σας για να μπορέσετε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην επίτευξη των πιο σημαντικών στόχων
  • Θέστε στόχους για την επαγγελματική και προσωπική σας εξέλιξη. Εξασκηθείτε στον καθορισμό στόχων αυτοεξυπηρέτησης, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της φυσικής κατάστασης, των εκπαιδευτικών στόχων και των σχέσεων, που σας ωθούν να βελτιώσετε τον εαυτό σας

9. Μην ξεχνάτε τα πάθη και τα χόμπι σας

Η ενασχόληση με ασθενείς όλη την ημέρα μπορεί να είναι αγχωτικό και το να παίρνετε τις σκέψεις και τις ανησυχίες σας στο σπίτι μόνο αυξάνει το άγχος. Σκεφτείτε να κάνετε αυτό που αγαπάτε και απολαμβάνετε μετά τη δουλειά για να απαλλαγείτε από το καθημερινό άγχος. Μπορείτε να συναντηθείτε με φίλους, να διαβάσετε καλά βιβλία, να κάνετε κήπο, να προγραμματίσετε διακοπές, να ψήσετε, να παίξετε ποδόσφαιρο, να κάνετε ποδήλατο και να κάνετε άλλα πράγματα που σας βοηθούν να απελευθερώσετε το άγχος.

10. Φορέστε κάλτσες συμπίεσης

Οι νοσοκόμες μπορεί να παραπονιούνται για κόπωση των ποδιών επειδή πρέπει να παραμείνουν δραστήριοι, να στέκονται στα πόδια τους τον περισσότερο χρόνο και να εργάζονται σε μεγάλες βάρδιες. Κατά τις διατάσεις και την άσκηση, το να σηκώνετε τα πόδια σας, να μουσκεύετε τα πόδια σας με άλατα Epsom και να χρησιμοποιείτε ορθοπεδικούς πάτους ή παπούτσια μπορεί να σας βοηθήσει με τα κουρασμένα πόδια και πόδια, κάλτσες συμπίεσης αποτελούν μια βολική και οικονομικά αποδοτική εναλλακτική. Αυτό συμβαίνει επειδή ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο εμφάνισης επικίνδυνων αγγειακών προβλημάτων και θρόμβων αίματος. Οι κάλτσες συμπίεσης εξασφαλίζουν επίσης άμεση ανακούφιση από τον πόνο και το πρήξιμο.

Σημείωση τέλους

Ενώ η νοσηλευτική είναι ικανοποιητική, μπορεί να είναι απαιτητική και προκλητική. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε υγιείς.

Bir cevap yazın