Το ντους μου δεν στραγγίζει – HelpHouse.com Οικιακές επισκευές και συντήρηση

0
Το ντους μου δεν στραγγίζει – HelpHouse.com Οικιακές επισκευές και συντήρηση

Η αντιμετώπιση μιας βουλωμένης αποχέτευσης ντους είναι ένα συνηθισμένο οικιακό πρόβλημα που μπορεί να είναι απογοητευτικό να αντιμετωπιστεί. Ευτυχώς είναι συχνά μια εύκολη λύση και μπορεί να γίνει χωρίς να καλέσετε έναν υδραυλικό.

Για να αποφράξετε μια αποχέτευση ντους με στάσιμο νερό, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα:

1. Αφαιρέστε το κάλυμμα αποστράγγισης
Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε το κάλυμμα αποστράγγισης.

2. Καθαρίστε τυχόν ορατά υπολείμματα
Χρησιμοποιήστε μια πένσα για να αφαιρέσετε τυχόν τρίχες ή υπολείμματα που είναι ορατά στην αποχέτευση.

3. Χρησιμοποιήστε πρώτα ένα έμβολο
Γεμίστε το ντους με αρκετό νερό ώστε να καλύψει το έμβολο. Τοποθετήστε το έμβολο πάνω από την αποχέτευση και σπρώξτε προς τα κάτω και προς τα πάνω πολλές φορές γρήγορα.

4. Δοκιμάστε ένα drain snake
Εάν το έμβολο δεν λειτουργεί, χρησιμοποιήστε ένα φίδι αποστράγγισης για να σπάσετε και να αφαιρέσετε το φράξιμο. Το φίδι αποχέτευσης είναι ένα μακρύ, εύκαμπτο σύρμα που μπορεί να εισαχθεί στην αποχέτευση για να σπάσει και να αφαιρέσει το φράξιμο σε μια αποχέτευση ντους.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι αποστράγγισης, εισάγετε την άκρη του φιδιού στην αποχέτευση και περιστρέψτε τη λαβή δεξιόστροφα για να σπρώξετε το φίδι πιο βαθιά στην αποχέτευση. Συνεχίστε να σπρώχνετε το φίδι στην αποχέτευση μέχρι να νιώσετε αντίσταση, που σημαίνει ότι το φίδι έχει φτάσει στο φράγμα. Μόλις το φίδι φτάσει στο φράγμα, γυρίστε τη λαβή αριστερόστροφα για να σπάσει το φράγμα και να το αφαιρέσετε από την αποχέτευση.

Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ένα φίδι αποστράγγισης, μπορεί να γρατσουνίσει και να καταστρέψει το εσωτερικό της αποχέτευσης εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.

5. Δοκιμάστε ένα φυσικό σπιτικό καθαριστικό αποχέτευσης
Εάν οι μέθοδοι του εμβόλου και του φιδιού αποστράγγισης δεν λειτουργούν, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό καθαριστικό αποχέτευσης φτιαγμένο με μαγειρική σόδα και ξύδι. Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής και φιλική προς το περιβάλλον και μπορεί συχνά να είναι αποτελεσματική στη διάσπαση και την αφαίρεση φραγμών.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, ρίξτε πρώτα 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην βουλωμένη αποχέτευση. Στη συνέχεια, ρίξτε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι στην αποχέτευση και καλύψτε το με μια τάπα αποστράγγισης ή πετσέτα για να μην βγάζει φουσκάλες το μείγμα από την αποχέτευση. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε την αποστράγγιση με ζεστό νερό.

Η χημική αντίδραση μεταξύ της μαγειρικής σόδας και του ξιδιού δημιουργεί έναν αφρώδη αφρό που βοηθά στη διάσπαση και τη διάλυση του φράγματος. Αυτή η μέθοδος μπορεί να μην λειτουργεί για όλα τα φράγματα, αλλά είναι μια ασφαλής και προσιτή επιλογή για να τη δοκιμάσετε πριν καταφύγετε σε σκληρά χημικά καθαριστικά αποχέτευσης ή καλέσετε έναν υδραυλικό.

6. Χρησιμοποιήστε ένα εμπορικό καθαριστικό αποχέτευσης (ως έσχατη λύση)
Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί, χρησιμοποιήστε ένα εμπορικό καθαριστικό αποχέτευσης ως έσχατη λύση. Αλλά συνειδητοποιήστε ότι αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και τους σωλήνες σας και μπορεί επίσης να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες στην ετικέτα του καθαριστικού αποχέτευσης και φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γάντια και γυαλιά ασφαλείας. Και μην χρησιμοποιείτε εμπορικά καθαριστικά αποχέτευσης πολύ συχνά, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να βλάψουν τους σωλήνες σας.

Αποφράξτε την αποχέτευση του ντους σας και αποστραγγίστε γρήγορα

Bir cevap yazın