Τα κυριότερα σημεία της εκπληκτικής γραφικής διαδρομής Πανοράματος της Νότιας Αφρικής

1
Τα κυριότερα σημεία της εκπληκτικής γραφικής διαδρομής Πανοράματος της Νότιας Αφρικής

Κορυφές στα ύψη, αναβλύζοντες καταρράκτες και εντυπωσιακά φαράγγια είναι μεταξύ των φυσικών θαυμάτων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής Πανοράματος της Νότιας Αφρικής, η οποία είναι μια από τις πιο γραφικές διαδρομές της χώρας.

Οι Τρεις Ρόνταβελ

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, για τους οποίους ο Οδηγός Globe λαμβάνει αποζημίωση με κάθε κλικ ή αγορά χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ευχαριστώ για την υποστήριξη!

Αυτή η περιοχή βρίσκεται στην ανατολική επαρχία Mpumalanga που συνορεύει με το Eswatini και τη Μοζαμβίκη, και είναι η πύλη προς το Εθνικό Πάρκο Kruger για όσους ταξιδεύουν από την Πρετόρια και το Γιοχάνεσμπουργκ καθ’ οδόν για μια περιπέτεια σαφάρι.

Οι πτήσεις μεταξύ Γιοχάνσεμπουργκ και Κρούγκερ κοστίζουν συνήθως μερικές εκατοντάδες δολάρια ανά άτομο, επομένως η οδήγηση στο πάρκο μπορεί μερικές φορές να είναι πιο οικονομική – ή τουλάχιστον, παρέχει την ευκαιρία να δείτε περισσότερα από το εκπληκτικό τοπίο της Νότιας Αφρικής.

Bourke's Luck Potholes

Bourke’s Luck Potholes

Χάρτης διαδρομής Mpumalanga Panorama

Ο συνολικός χρόνος οδήγησης από το JoBurg είναι περίπου 10 ώρες, με τους περισσότερους να κάνουν το Hazyview, το Graskrop ή το Hoedspruit τον τελικό προορισμό τους, καθώς κάθε πόλη βρίσκεται στο κατώφλι του Kruger.

Ενώ ολόκληρη η διαδρομή και ο χρόνος που αφιερώνετε στα κύρια σημεία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια μέρα, αξίζει να χωρίσετε μια περιήγηση στο Panorama Route σε τουλάχιστον δύο ημέρες για να αφήσετε περισσότερο χρόνο για πεζοπορίες και βόλτες με σκάφος.

Bourke's Luck Potholes

Το φαράγγι του ποταμού Blyde

Το φαράγγι του ποταμού Blyde έχει δικαιώματα καυχησιολογίας ως το μεγαλύτερο πράσινο φαράγγι στον κόσμο και είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια στον πλανήτη με μήκος 25 χιλιόμετρα με μέσο βάθος 750 μέτρων.

Το φράγμα Blydepoort (γνωστό και ως φράγμα Blyderivierpoort) χτίστηκε το 1975 στη συμβολή των ποταμών Ohrigstad και Blyde, και σήμερα υπάρχει ένα ερμηνευτικό κέντρο και εκδρομές με σκάφος που αναχωρούν από την περιοχή Hoedspruit.

Ένα προνομιακό σημείο για εντοπισμό άγριων ζώων και πτηνά, το φράγμα φιλοξενεί κροκόδειλους, ιπποπόταμους, πρωτεύοντα θηλαστικά, αντιλόπες, τα οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας κράτηση για κρουαζιέρα με σκάφος στο φαράγγι του ποταμού Blyde:

Κάντε κράτηση στο Viator:

Κάντε κράτηση με το GetYourGuide:

Οι Τρεις Ρόνταβελ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στο Panorama Route είναι η επιφυλακή Three Rondavels, η οποία διαθέτει μια τριάδα από κυλινδρικές βουνοκορφές και μια πανοραμική θέα κατευθείαν στο φαράγγι.

Οι Τρεις Ρόνταβελ

Οι Τρεις Ρόνταβελ

Αυτή η εκπληκτική θέα συχνά καλύπτεται από ομίχλη, έτσι όσοι είναι αρκετά τυχεροί να το επισκεφτούν σε μια καθαρή στιγμή θα δουν τις βόρειες άκρες της οροσειράς των βουνών Drakensberg και τον γαλήνιο ποταμό Blyde να περνάει μέσα από το φαράγγι.

Οι Τρεις Ρόνταβελ

Αυτή η ομίχλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του φαραγγιού του ποταμού Blyde. κατά τη διάρκεια της Μάχης του Moholoholo, ο αρχηγός της Mapulana Maripe Mashile οδήγησε τους πολεμιστές του να ανέβουν στην κορυφή του βουνού Mariepskop και να βομβαρδίσουν τους επιτιθέμενους Swazis με μεγάλους ογκόλιθους.

Η ομίχλη μπήκε, προστατεύοντάς τους από τα μάτια των επιτιθέμενων εχθρών τους από κάτω, οδηγώντας σε μια νίκη. Εξαιτίας αυτού, οι αυτόχθονες λαοί σέβονται το βουνό ως ιερό τόπο.

Τα τρία Rondavels πήραν το όνομά τους από τις συζύγους του Mashile Magabolle, Mogoladikwe και Maseroto και σχηματίστηκαν από την αργή διάβρωση της μαλακής πέτρας που αποκάλυψε τον χαλαζίτη και τον σχιστόλιθο από κάτω.

Οι Τρεις Ρόνταβελ

Δεν υπάρχει έλλειψη σημείων επιφυλακής, αν και ορισμένα τμήματα δεν έχουν κιγκλιδώματα, γι’ αυτό προσέξτε κοντά στις βραχώδεις εξάρσεις. Ερμηνευτικές πινακίδες κατά μήκος του μονοπατιού εξηγούν περισσότερα για την ιστορία της περιοχής, ενώ υπάρχουν επίσης τουαλέτες και περίπτερα με σουβενίρ στις εγκαταστάσεις.

Ώρες λειτουργίας: 7 π.μ. έως 5 μ.μ. καθημερινά
Είσοδος για αλλοδαπούς: R70/ενήλικες, R40/παιδιά, R40/συνταξιούχοι

Οι Τρεις Ρόνταβελ

Bourke’s Luck Potholes

Αυτό το γεωλογικό θαύμα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές στάσεις στο δρομολόγιο της Διαδρομής Πανοράματος, όπου σας περιμένουν ένα βαθύ φαράγγι, ήρεμες πισίνες, καταρράκτες και φωτογενή κυλινδρικά πηγάδια.

Bourke's Luck Potholes

Bourke’s Luck Potholes

Ένα σχετικά επίπεδο, πέτρινο μονοπάτι κατηφορίζει από την κορυφή του μονοπατιού και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να φτάσετε στην πρώτη θέα προς τα τείχη του φαραγγιού. Δύο γέφυρες αψιδώνονται εντυπωσιακά πάνω από το νερό, δίνοντας μια πανοραμική θέα προς τα κάτω στα στροβιλιζόμενα νερά στη συμβολή των ποταμών Treur και Blyde.

Bourke's Luck Potholes

Αυτές οι στροβιλιζόμενες δίνες είναι που χάραξαν τα μοναδικά σχήματα στο βράχο από ψαμμίτη, με αποτέλεσμα να είναι μια ταπισερί από σωλήνες βράχου, πισίνες και πολύχρωμο χώμα.

Bourke's Luck Potholes

Ένα μονοπάτι που συνεχίζει πέρα ​​από τις λακκούβες, το οποίο είναι μέρος του μονοπατιού πεζοπορίας στο φαράγγι του ποταμού Blyde, το οποίο χρειάζεται περίπου τρεις έως πέντε ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Bourke's Luck Potholes

Bourke's Luck Potholes

Υπάρχει επίσης χώρος ημερήσιας χρήσης με τραπέζια για πικνίκ, τουαλέτες, ένα μικρό μουσείο και πάγκους με σουβενίρ στην είσοδο.

Ώρες λειτουργίας: 7 π.μ. έως 5 μ.μ. καθημερινά
Είσοδος για αλλοδαπούς: 130 R/ενήλικες, 70 R/παιδιά

Bourke's Luck Potholes

Παράθυρο του Θεού

Αυτό το σημείο είναι επίσης διαβόητο ομιχλώδες, οπότε προσευχηθείτε ώστε η Μητέρα Φύση να βρίσκεται στον ιστότοπό σας, αν θέλετε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα του Lowveld και των βράχων που βυθίζονται πάνω από 900 μέτρα στη χαράδρα.

Παράθυρο του Θεού

Παράθυρο του Θεού

Αυτό το σημείο πήρε το όνομά του χάρη στην υποτιθέμενη ομοιότητά του με τη θέα του Θεού για τον Κήπο της Εδέμ, και σε μια καθαρή μέρα είναι δυνατό να δείτε μέχρι τη Μοζαμβίκη.

Παράθυρο του Θεού

Panorama Route καταρράκτες

Σχεδόν δώδεκα εντυπωσιακοί καταρράκτες βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής του Πανοράματος, με το κόσμημα του στέμματος να είναι οι καταρράκτες της Λισαβόνας ύψους 90 μέτρων. Τραβήξτε στους καταρράκτες Mac Mac για να ρίξετε μια ματιά στην πτώση 70 μέτρων από μια πλατφόρμα προβολής ή κατευθυνθείτε στους καταρράκτες του Βερολίνου, όπου το νερό πέφτει σε καταρράκτη σε μια γαλάζια πισίνα.

Καταρράκτες του Βερολίνου

Mac Mac Falls

Mac Mac Falls

Περιηγήσεις στην Πανοραμική Διαδρομή Νότια Αφρική

Οι δρόμοι κατά μήκος της διαδρομής του Πανοράματος είναι ασφαλτοστρωμένοι (εκτός από μερικές ενοχλητικές λακκούβες) και καλά σηματοδοτημένοι, γεγονός που καθιστά δυνατή την περιπέτεια αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες επιλογές για όσους ενδιαφέρονται για μια ξενάγηση, με τις περισσότερες μονοήμερες εκδρομές να αναχωρούν από το Hazyview και το Nelspruit.

Κάντε κράτηση στο Viator:

Κάντε κράτηση με το GetYourGuide:

Υπάρχουν επίσης μερικές εξαιρετικές πολυήμερες επιλογές που συνδυάζουν τη διαδρομή Panorama με παιχνίδια στο Εθνικό Πάρκο Kruger:

Διαμονή στο Panorama Route

Το Hazyview, το Graskrop και το Hoedspruit αποτελούν εξαιρετικές βάσεις για να εξερευνήσετε τη διαδρομή Panorama, και κάθε πόλη έχει πολλά καταλύματα και επιλογές για φαγητό, καθώς και τουριστικούς πράκτορες που προσφέρουν εκδρομές στο Blyde Canyon και στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Μερικές επιλογές με κορυφαία βαθμολογία περιλαμβάνουν:

  • Ειρηνικό Bush Lodge: Το Ukuthula είναι ένα από τα καλύτερα B&B στο Hoedspruit, χάρη στους ρουστίκ κομψούς εξωτερικούς χώρους του με πινελιές όπως τζάκια και πισίνα. Με μόνο 10 επισκέπτες τη φορά, εγγυάται μια οικεία εμπειρία και η τοποθεσία του σε ένα καταφύγιο σημαίνει ότι οι τσούχτρες, οι ζέβρες και οι καμηλοπαρδάλεις μπορεί να εντοπιστούν από την άνεση του δωματίου σας. Κάντε κλικ εδώ για κράτηση
  • Unembeza Boutique Lodge & Spa: Αυτό το πολυτελές boutique καταφύγιο στο Hoedspruit είναι φωλιασμένο στους θάμνους για κορυφαία παρατήρηση άγριας ζωής και υπάρχουν 15 φωτεινά, ευρύχωρα δωμάτια καθώς και δύο βίλες με τις δικές τους πισίνες. Κάντε κλικ εδώ για κράτηση
  • Umbhaba Eco Lodge: Αυτό το θέρετρο στο Hazyview διαθέτει μπαρ και εστιατόριο με εκπληκτική θέα στην καταπράσινη ύπαιθρο. Τα μεγάλα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικά καταστρώματα και κρεβάτια με ουρανό, υπάρχει μια εξωτερική πισίνα για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα στα αξιοθέατα και το κατάλυμα βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τις πύλες του πάρκου Kruger. Κάντε κλικ εδώ για κράτηση
Umbhaba Eco Lodge

Umbhaba Eco Lodge

Umbhaba Eco Lodge

Umbhaba Eco Lodge

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΙΦΙΞΕΤΕ:

Bir cevap yazın