Προστατέψτε το σπίτι σας πριν ταξιδέψετε για τις διακοπές

0
Προστατέψτε το σπίτι σας πριν ταξιδέψετε για τις διακοπές

Είτε πρόκειται για επίσκεψη στην οικογένεια είτε για διακοπές που χρειάζονται τόσο πολύ, πλήθη ανθρώπων βγαίνουν στο δρόμο κάθε χρόνο κατά την περίοδο των διακοπών. Αλλά με όλη τη φασαρία που μπορεί να επιφέρει ο προγραμματισμός του ταξιδιού, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού ξεχνούν να προστατεύσουν το σπίτι τους πριν πάνε, αφήνοντας την περιουσία τους ευάλωτη σε πιθανά προβλήματα. Συγκεντρώσαμε μια λίστα με τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας πριν ταξιδέψετε για τις διακοπές, ώστε να απολαύσετε το ταξίδι σας και να αφήσετε πίσω σας τις ανησυχίες.

Προστατέψτε το σπίτι σας με αυτές τις συμβουλές:

Αποφύγετε να δημοσιεύετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια στα social media

Αν και είναι δελεαστικό να μοιράζεστε τα επερχόμενα σχέδια των διακοπών σας με τους φίλους και την οικογένειά σας, η ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπει σε όλους να γνωρίζουν ότι το σπίτι σας θα είναι άδειο. Περιμένετε μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι για να δημοσιεύσετε τις λεπτομέρειες στο διαδίκτυο.

Ελέγξτε τα παράθυρα και τις πόρτες

Αυτό το βήμα μερικές φορές παραβλέπεται κατά τη διάρκεια του ενθουσιασμού του προγραμματισμού, αλλά είναι σημαντικό. Ελέγξτε ξανά ότι τα παράθυρα και οι πόρτες σας είναι κλειστά και κλειδωμένα. Μια μη ασφαλής είσοδος στο σπίτι σας μπορεί να σημαίνει εύκολη πρόσβαση για τους διαρρήκτες. Ελέγξτε εάν εισέρχεται αέρας από κενά και ρωγμές και σφραγίστε τους ανοιχτούς χώρους για να κρατήσετε το κρύο έξω.

Βάλτε κάποιον να παρακολουθεί το σπίτι σας

Επιστρατεύστε έναν φίλο ή έναν έμπιστο γείτονα για να παρακολουθεί το σπίτι σας όσο λείπετε. Μπορείτε επίσης να τους ζητήσετε να ελέγξουν την αλληλογραφία σας, να ποτίσουν τα φυτά σας ή να επικοινωνήσουν μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη

Για να αποφύγετε να ξοδέψετε χρήματα για ρεύμα όταν δεν είστε σπίτι, χαμηλώστε τον θερμοστάτη σας πριν φύγετε. Επιδιώξτε να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη μεταξύ 55 – 60 μοιρών για να προστατεύσετε τους σωλήνες σας από το πάγωμα εάν οι θερμοκρασίες πέσουν ενώ λείπετε.

Επαγγελματική συμβουλή: Επενδύστε στην τεχνολογία έξυπνου θερμοστάτη, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε εύκολα τη θερμοκρασία του σπιτιού σας από το τηλέφωνό σας.

Ρυθμίστε την έξυπνη ασφάλεια

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε Βεράντα, με χρήση του Crime Data Explorer του FBI, τα εγκλήματα των εορτών αντιπροσωπεύουν το 8,1% όλων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους. Οι επιλογές ασφαλείας έξυπνου σπιτιού είναι ένας φθηνός τρόπος για να προστατεύσετε το σπίτι και τα τιμαλφή σας. Οι κάμερες που ενεργοποιούνται με κίνηση, όπως μια κάμερα με κουδούνι, σας ειδοποιούν για δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα γύρω από το σπίτι σας και οι έξυπνες πρίζες και τα φώτα με δυνατότητα Wi-Fi σάς δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες οπουδήποτε από το τηλέφωνό σας.

Κάντε το να φαίνεται σαν να είστε σπίτι

Οι διαρρήκτες αναζητούν πάντα σημάδια άδειου σπιτιού. Προστατέψτε το σπίτι σας από ανεπιθύμητες διαρρήξεις σταματώντας την παράδοση αλληλογραφίας ενώ λείπετε και ρυθμίζοντας τα εξωτερικά φώτα σε χρονοδιακόπτες. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από έναν γείτονα να βγάλει τους κάδους απορριμμάτων σας τις προγραμματισμένες ημέρες απορριμμάτων ή να τον αφήσει να παρκάρει στο δρόμο σας για να φαίνεται ότι κάποιος έρχεται και φεύγει.

Σχέδιο για θέματα υδραυλικών εγκαταστάσεων

Αν και είναι απίθανο να έχετε προβλήματα με τα υδραυλικά ενώ λείπετε, είναι καλή ιδέα να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, ώστε να μην επιστρέψετε στο σπίτι σε βρεγμένο χάος. Η καλύτερη προστασία σας είναι να κλείσετε το νερό στην κύρια βαλβίδα όπου εισέρχεται στο σπίτι σας. Εάν δεν θέλετε να κλείσετε το νερό, λάβετε μέτρα για να προετοιμάσετε τους σωλήνες σας για τον χειμώνα και αφήστε τις πόρτες των ντουλαπιών ανοιχτές στα μπάνια και την κουζίνα για να επιτρέψετε στον θερμότερο αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τους σωλήνες.

Πετάξτε τα τρόφιμα με λήξη

Τίποτα δεν λέει «καλώς ήρθατε στο σπίτι» όπως το μυρωδάτο, σάπιο φαγητό. Πετάξτε αντικείμενα που θα σας χαλάσουν και σκεφτείτε να δώσετε φρούτα και λαχανικά για να αποφύγετε τη σήψη των προϊόντων που μπορούν να προσελκύσουν μύγες και άλλα τρωκτικά.

Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για αντικατάσταση επαγγελματικών συμβουλών. Εάν επιλέξετε να ενεργήσετε για αυτά τα στοιχεία, το κάνετε με δική σας ευθύνη. Αυτό το υλικό δεν τροποποιεί, ούτε επηρεάζει με άλλο τρόπο, τις διατάξεις ή τις καλύψεις οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου που εκδίδεται από την Homeowners of America Insurance Company. Δεν αποτελεί δήλωση ότι κάλυψη υπάρχει ή δεν υπάρχει για μια συγκεκριμένη αξίωση ή ζημία στο πλαίσιο οποιασδήποτε τέτοιας πολιτικής. Η διαθεσιμότητα της κάλυψης θα καθοριστεί κατά τη στιγμή της αίτησης με βάση τις ισχύουσες οδηγίες αναδοχής και τους κρατικούς κανονισμούς.

Bir cevap yazın