Ο απόλυτος οδηγός SEO Shopify

0
Ο απόλυτος οδηγός SEO Shopify

Εξερευνώντας τις λύσεις SEO του Shopify

Όπως σημειώθηκε, το Shopify προσφέρει μια ποικιλία εργαλείων και πόρων SEO για καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Προωθούν την επωνυμία, βοηθούν τους ιστότοπους των χρηστών να κατατάσσονται υψηλότερα, βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη και επιτρέπουν στους λιανοπωλητές να πραγματοποιούν πωλήσεις σε πολλά κανάλια για να αναφέρουν μερικά από τα πλεονεκτήματά τους.

Από τεχνικούς παράγοντες και παράγοντες εντός σελίδας έως συνδέσμους εκτός σελίδας και όχι μόνο, η πλατφόρμα στοχεύει να βοηθήσει τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και όλα τα οφέλη της. Θα ρίξουμε μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά σε πολλές από αυτές τις πτυχές σύντομα.

Shopify Θέματα και ο αντίκτυπός τους στο SEO

Shopify Θέματα

Το Shopify προσφέρει μια επιλογή από θέματα και πρότυπα για να επιλέξουν οι προμηθευτές. Αυτό τους επιτρέπει να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει στη θέση και το εμπορικό σήμα τους.

Φυσικά, μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τα διαθέσιμα θέματα ή να δημιουργήσουν τα δικά τους από την αρχή χρησιμοποιώντας τα εργαλεία δημιουργίας θεμάτων και ιστοτόπων του Shopify.

Τα θέματα ιστοτόπων μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο SEO.

Αυτά στο Shopify γενικά διαθέτουν ενσωματωμένο αποκριτικό σχεδιασμό, καθιστώντας τα κατάλληλα τόσο για επισκέπτες από κινητές συσκευές όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές. Ανεξάρτητα από τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι αγοραστές, τα διαθέσιμα θέματα Shopify προσαρμόζονται αυτόματα και βοηθούν στην παροχή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας χρήστη.

Τα παρεχόμενα θέματα είναι επίσης βελτιστοποιημένα ώστε να φορτώνονται γρήγορα και με ακρίβεια.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στα μάτια τόσο των ανθρώπινων χρηστών όσο και των μηχανών αναζήτησης. Η Google τείνει να κατατάσσει τους ιστότοπους υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης εάν φορτώνονται σε τρία δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Επίσης, οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να περιμένουν περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει ένας ιστότοπος.

Τα θέματα του Shopify συνοδεύονται επίσης από βελτιστοποιημένους χάρτες ιστότοπου. Αυτό από μόνο του βελτιώνει σημαντικά την ανιχνευσιμότητα και την πλοήγηση ενός ιστότοπου. Κατ’ επέκταση, μπορεί να βελτιώσει το SEO και την κατάταξη του ιστότοπου.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα θέματα Shopify μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο SEO.

Ένα μειονέκτημα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Με τόσα πολλά θέματα διαθέσιμα στο Shopify, η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη.

Οι έμποροι λιανικής ενθαρρύνονται να δοκιμάζουν διάφορα θέματα και πρότυπα και ακόμη και να τα παίρνουν για δοκιμαστικές εκτελέσεις.

Κάτι τέτοιο βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν θέματα που συνδυάζονται με τις επωνυμίες τους και είναι πιο ελκυστικά για τους επισκέπτες. Ωστόσο, μόλις οι ιδιοκτήτες καταστημάτων βρουν αυτά που τους ταιριάζουν, τους συνιστούμε να τα τηρούν.

Αν και η ενημέρωση του αποθέματος και των πληροφοριών είναι απαραίτητη για να παραμείνουν φρέσκοι και σχετικοί, πολλά μέλη του Shopify έχουν διαπιστώσει ότι η αλλαγή θεμάτων μπορεί πραγματικά να παρεμποδίσει τις προσπάθειές τους στο SEO.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτός είναι ένας τυπικός εμπειρικός κανόνας στον διαδικτυακό κόσμο.

Κάθε φορά που μια εταιρεία ανανεώνει τον ιστότοπό της ή κάνει σημαντικές αλλαγές, η κατάταξή της, η επισκεψιμότητα και άλλοι παράγοντες είναι βέβαιο ότι θα υποστούν προσωρινή πτώση.

Δυνατότητες και περιορισμοί βελτιστοποίησης της σελίδας και του ιστότοπου Shopify

Δυνατότητες βελτιστοποίησης σελίδας Shopify

Το on-page SEO περιλαμβάνει μια σειρά παραγόντων που βοηθούν τους ιστότοπους να επιτύχουν υψηλότερες βαθμολογίες στο Google για διάφορες λέξεις-κλειδιά και ερωτήματα αναζήτησης.

Αυτά περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, γραπτό περιεχόμενο, εικόνες, τίτλους και μετα-ετικέτες και περιγραφές προϊόντων. Οι λέξεις-κλειδιά είναι κρίσιμες εδώ και η διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας λέξεων-κλειδιών ανοίγει το δρόμο προς την επιτυχία.

Πρώτα απ ‘όλα, οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής πρέπει να καταλάβουν ποιες λέξεις-κλειδιά θέλουν ή για ποιες πρέπει να ταξινομηθούν.

Αυτό εξαρτάται από τα προϊόντα που έχουν να προσφέρουν.

Η χρήση των σωστών λέξεων-κλειδιών σε γραπτό περιεχόμενο, τίτλους, ετικέτες και άλλους τομείς ενός ιστότοπου θα βελτιώσει σημαντικά την ορατότητά του όταν οι καταναλωτές πραγματοποιούν αναζητήσεις για αυτές τις λέξεις και φράσεις.

Οι μηχανές αναζήτησης αναζητούν ιστότοπους που σχετίζονται με τις αναζητήσεις των χρηστών και οι λέξεις-κλειδιά είναι μεταξύ των παραγόντων που λαμβάνουν υπόψη.

Εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών

Αν και το Shopify δεν προσφέρει τα δικά του εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών, επιτρέπει στα μέλη να συνδέονται με μια σειρά εξωτερικών πόρων για αυτόν τον σκοπό.

Παρέχει επίσης αναρτήσεις ιστολογίου και άλλες πηγές πληροφοριών για να βοηθήσει τους χρήστες να μάθουν περισσότερα σχετικά με την έρευνα λέξεων-κλειδιών, την ανάλυση λέξεων-κλειδιών ανταγωνιστών και άλλους τρόπους προσδιορισμού των όρων που πρέπει να χρησιμοποιούν στους ιστότοπούς τους.

Η έρευνα λέξεων-κλειδιών βοηθά τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου με πολλούς τρόπους.

Μπορεί να τους δώσει μεγαλύτερη εικόνα για τις συνήθειες αναζήτησης των καταναλωτών και τις προσδοκίες του κοινού τους.

Όταν εφαρμοστεί στην πράξη, μπορεί επίσης να δώσει στους ιστότοπούς τους την απαραίτητη ώθηση στην προβολή και να βρουν ευκαιρίες για λέξεις-κλειδιά που μπορεί να χάνουν.

Ετικέτες τίτλου

Βελτιστοποίηση ετικέτας τίτλου

Η βελτιστοποίηση ετικετών τίτλου είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι τίτλοι είναι τα πρώτα πράγματα που βλέπουν οι καταναλωτές όταν εμφανίζονται ιστότοποι στα αποτελέσματα αναζήτησής τους. Οι τίτλοι σελίδων μπαίνουν στο παιχνίδι όταν οι άνθρωποι περιηγούνται σε ιστότοπους για να δουν τα προϊόντα τους.

Ταυτόχρονα, η Google βασίζει πολλές από τις θέσεις κατάταξης ενός ιστότοπου σε λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται στις ετικέτες τίτλου σε σύγκριση με τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στα ερωτήματά τους.

Κατά τη βελτιστοποίηση των ετικετών τίτλων, λαμβάνονται υπόψη διάφορα ζητήματα στην εξίσωση. Συνιστάται η τοποθέτηση περιγραφικών, σχετικών λέξεων-κλειδιών κοντά στην αρχή των ετικετών τίτλου. Συνιστάται επίσης η προσθήκη επωνυμίας στο μείγμα.

Κάθε σελίδα ενός ιστότοπου πρέπει να έχει τη δική της μοναδική ετικέτα τίτλου.

Οι τίτλοι που δεν ξεπερνούν τους 60 χαρακτήρες τείνουν να κατατάσσονται υψηλότερα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος αποκοπής βασικών τμημάτων των ετικετών όταν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, εάν βρίσκονται σε αυτό το εύρος.

Το πλάτος pixel και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν επίσης τον τρόπο εμφάνισης και κατάταξης των τίτλων.

Το Shopify βοηθά σε ορισμένες από αυτές τις πτυχές, αλλά τα μέλη μπορεί να χρειαστεί να κάνουν το δικό τους ρόλο για να βελτιώσουν τις ετικέτες τίτλου τους και να τις κάνουν πιο συνοπτικές.

Meta Tags

Οι ετικέτες τίτλου θεωρούνται μετα-ετικέτες, αλλά πολλά άλλα στοιχεία περιλαμβάνονται επίσης σε αυτήν την κατηγορία.

Αυτές οι ετικέτες, όπως και άλλες πτυχές του SEO, βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης και τους ανθρώπους να κατανοήσουν τι προσφέρει ένας ιστότοπος και πού να βρουν αυτό που αναζητούν.

Μπορούν να προσδιορίσουν τα αποσπάσματα που εμφανίζει η Google για να τα δουν και οι χρήστες. Αυτοί είναι μερικοί από τους κύριους σκοπούς των meta tags.

Και πάλι, το Shopify παράγει μετα-ετικέτες για ιστότοπους που δημιουργούνται στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι πρέπει να βελτιώσουν αυτά τα πράγματα.

Ενώ το Shopify καθαρίζει την κωδικοποίηση και καλύπτει τις τεχνικές πτυχές, τα μέλη μπορούν να προσθέσουν λέξεις-κλειδιά, περιγραφές και άλλα στοιχεία για να κάνουν τα μεταδεδομένα πιο ελκυστικά.

Αποκτήστε πρόσβαση στο Shopify MetaData με τον ακόλουθο τρόπο: Ρυθμίσεις > Μεταπεδία

Shopify Meta Data

Βελτιστοποίηση εικόνας

Βελτιστοποίηση εικόνας στο Shopify

Η βελτιστοποίηση εικόνας είναι ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να έχετε κατά νου όταν δημιουργείτε ένα κατάστημα στο Shopify.

Από τη φύση της, το Shopify τηρεί τις βέλτιστες πρακτικές από αυτή την άποψη.

Η πλατφόρμα διέπει αυτόματα ορισμένα μεγέθη και διαστάσεις αρχείων εικόνας για να διασφαλίσει ότι φορτώνονται σωστά και ότι δεν επηρεάζουν την απόδοση του ιστότοπου. Ο σχεδιασμός του με απόκριση διασφαλίζει επίσης ότι οι εικόνες φορτώνονται σωστά ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιεί ο καταναλωτής.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη βελτιστοποίηση της εικόνας τους δίνοντας στις εικόνες τους περιγραφικά ονόματα και λεζάντες που περιλαμβάνουν σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Η προσθήκη καλά μελετημένων χαρακτηριστικών alt, η χρήση μικρογραφιών με φειδώ και η διατήρηση της μετριοπάθειας στο μυαλό με περιττές διακοσμητικές εικόνες θα βοηθήσει και στο SEO.

Συνιστάται η δοκιμή εικόνων για την ανάλυση της εμφάνισής τους και των δυνατοτήτων φόρτωσης.

Περιγραφές προϊόντων

Εργαλείο περιγραφής προϊόντος Shopify

Οι περιγραφές προϊόντων είναι εξίσου σημαντικές για το SEO του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων επιτρέπεται να δημιουργούν περιγραφές για όλα τα προϊόντα τους μέσω της πλατφόρμας Shopify.

Οι λέξεις-κλειδιά μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περιγραφές, αλλά η βελτιστοποίησή τους για τους ανθρώπινους αναγνώστες εξηγώντας την αξία που μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα βοηθά στην αύξηση των πωλήσεων.

Φροντίστε να αποφύγετε το γέμισμα λέξεων-κλειδιών και τη χρήση διπλού περιεχομένου, καθώς και τα δύο αυτά λάθη μπορούν να μειώσουν την κατάταξη του ιστότοπου αντί να τη βελτιώσουν. Η χρήση μετα-ετικέτες και άλλα ευεργετικά μέτρα θα ενισχύσει περαιτέρω αυτές τις περιγραφές.

Αφού τα μέλη προσθέσουν περιγραφές προϊόντων, το Shopify αναλαμβάνει τα ηνία.

Δημιουργεί ετικέτες με βάση τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις περιγραφές και επιλέγει αποσπάσματα για προϊόντα μαζί με άλλες χρήσιμες εργασίες. Επίσης, ενσωματώνει αυτές τις ετικέτες στους πηγαίους κώδικες των ιστότοπων.

Όπως σημειώθηκε, ωστόσο, οι χρήστες μπορεί να θέλουν να τροποποιήσουν αυτές τις ετικέτες και τα αποσπάσματα.

Βελτιστοποίηση περιεχομένου

Έχουμε ήδη καλύψει πολλούς από τους παράγοντες SEO που βελτιώνουν την προβολή του ιστότοπου και αυξάνουν την επισκεψιμότητα.

Το περιεχόμενο μπορεί να προωθήσει αυτές τις πτυχές, καθώς και την επωνυμία, τις πωλήσεις, την ικανοποίηση των πελατών, την επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα και τη θετική φήμη ενός καταστήματος.

Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο δημιουργίας και χρήσης του περιεχομένου.

Το περιεχόμενο περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται σε έναν ιστότοπο, από εικόνες και βίντεο έως περιγραφές προϊόντων και αναρτήσεις ιστολογίου. Το γραπτό περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ενώ τα προϊόντα τους μπορεί να είναι τα κύρια σημεία εστίασης, το γραπτό περιεχόμενο μπορεί να τους βοηθήσει να ωθήσουν σε νέα ύψη. Δίνει στους αναγνώστες χρήσιμες πληροφορίες για μια εταιρεία, το εμπορικό σήμα και τα προϊόντα της. Είναι επίσης ένας ισχυρός χώρος για χρήση λέξεων-κλειδιών.

Το καλογραμμένο περιεχόμενο που προσφέρει αξία στους επισκέπτες μπορεί να βελτιώσει την κατάταξη ενός ιστότοπου με διάφορους τρόπους.

Αυτά περιλαμβάνουν την απόδειξη της συνάφειάς του με τις διαδικτυακές αναζητήσεις των υποψήφιων πελατών και την αύξηση του ανιχνεύσιμου και ευρετηρίου. Αυτό ισοδυναμεί επίσης με καλύτερη ορατότητα, περισσότερη επισκεψιμότητα και περισσότερες μετατροπές.

Το Shopify προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από συμβουλές και συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου του ιστότοπου.

Όταν συνδυάζονται με τις αυτοματοποιημένες δυνατότητες βελτιστοποίησης της πλατφόρμας, οι έμποροι λιανικής έχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή τους για να μεταφέρουν το περιεχόμενο του ιστότοπού τους σε νέα επίπεδα.

Αν και η πλατφόρμα δεν επεξεργάζεται απευθείας το γραπτό περιεχόμενο για SEO, αναγνωσιμότητα και άλλους παράγοντες, παρέχει στους χρήστες τα εργαλεία που χρειάζονται για να το κάνουν οι ίδιοι.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου του ιστότοπού σας στο “Οδηγός SEO στη σελίδα για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου”

Bir cevap yazın