Ιανουάριος Συμβουλές συντήρησης σπιτιού | HOAIC

2
Ιανουάριος Συμβουλές συντήρησης σπιτιού | HOAIC

Ξεκινήστε τη νέα χρονιά αντιμετωπίζοντας τις λύσεις συντήρησης του σπιτιού σας τον Ιανουάριο.

Η πολυάσχολη περίοδος των διακοπών τελείωσε και η νέα χρονιά είναι εδώ. Ο Ιανουάριος είναι μια εποχή για να εστιάσετε σε νέα ξεκινήματα και να προετοιμαστείτε για τους επόμενους μήνες – όχι μόνο για εσάς αλλά και για το σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές μας για τη συντήρηση του σπιτιού τον Ιανουάριο για να ξεκινήσετε.

Καθαρίστε τα φίλτρα και τους αεραγωγούς

Μέρος της εποχιακής σας συντήρησης θα πρέπει να περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την αντικατάσταση των διαφόρων φίλτρων γύρω από το σπίτι σας. Αυτό βοηθά στην παράταση της διάρκειας ζωής και της απόδοσης των συσκευών και των οικιακών σας συστημάτων.

 • Αντικαταστήστε το φίλτρο HVAC για να μεγιστοποιήσετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας και να αποτρέψετε τη συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης στη μονάδα.
 • Αλλάξτε το φίλτρο νερού στο ψυγείο σας, ειδικά αν το έχετε αναβάλει.
 • Αφαιρέστε τα χνούδια από τα ανοίγματα του στεγνωτηρίου και τους σωλήνες και επιθεωρήστε τα τακτικά για συσσώρευση.

Εξετάστε σημαντικά έγγραφα

Τα ενημερωμένα έγγραφα και τα αρχεία είναι ζωτικής σημασίας για την γρήγορη και αποτελεσματική έναρξη της διαδικασίας ανάκτησης, εάν αντιμετωπίσετε κάποια καταστροφή ή έκτακτη ανάγκη. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον μήνα για να ελέγξετε αυτά τα στοιχεία ως προς την ακρίβεια και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές.

 • Ελέγξτε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και μιλήστε με τον αντιπρόσωπό σας σχετικά με τις ανάγκες κάλυψης, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις εκπτώσεις.
 • Κοιτάξτε τα έγγραφα εγγύησης για το σπίτι και τις συσκευές και αποθηκεύστε αποδείξεις για μεγάλες αγορές.
 • Ενημερώστε το απόθεμα του σπιτιού σας. Δεν έχετε ξεκινήσει; Χρησιμοποιήστε τις χρήσιμες συμβουλές μας για να δημιουργήστε ένα απόθεμα σπιτιού.

Επιθεωρήστε τα μπάνια

Τα μπάνια είναι συχνά η πηγή ζημιάς από το νερό. Μπορείτε να βοηθήσετε στην αποφυγή πιθανών προβλημάτων ελέγχοντας για αυτά πριν εμφανιστούν.

 • Τρέξτε νερό σε αχρησιμοποίητα μπάνια και ελέγξτε για διαρροές και κατεστραμμένους σωλήνες.
 • Αναζητήστε μούχλα όπου συσσωρεύεται υγρασία, όπως γύρω από το ντους ή τη μπανιέρα, τις σανίδες και την οροφή. Βεβαιωθείτε ότι ο ανεμιστήρας της εξάτμισης λειτουργεί σωστά και χρησιμοποιήστε τον για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.
 • Επιθεωρήστε τουαλέτες, μπανιέρες, νεροχύτες και ντους για χαλαρά μέρη και περιοχές που χρειάζονται επισκευή.

Προετοιμαστείτε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Τα επείγοντα περιστατικά συμβαίνουν απροσδόκητα, επομένως είναι καλύτερο να είστε πάντα προετοιμασμένοι. Κάντε την προετοιμασία τους μέρος της συντήρησης του σπιτιού σας τον Ιανουάριο.

 • Ελέγξτε τους ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα πατώντας το κουμπί δοκιμής και αντικαταστήστε τυχόν μπαταρίες που δεν λειτουργούν.
 • Αγοράστε έναν πυροσβεστήρα αν δεν έχετε. Εάν έχετε ένα, εξετάστε το για ζημιά, διάβρωση και βουλώματα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το κιτ έκτακτης ανάγκης είναι εφοδιασμένο και διαβάστε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την οικογένειά σας.

Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές προετοιμασίας για 3 κοινά επείγοντα περιστατικά στο σπίτι

Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για αντικατάσταση επαγγελματικών συμβουλών. Εάν επιλέξετε να ενεργήσετε για αυτά τα στοιχεία, το κάνετε με δική σας ευθύνη. Αυτό το υλικό δεν τροποποιεί, ούτε επηρεάζει με άλλο τρόπο, τις διατάξεις ή τις καλύψεις οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου που εκδίδεται από την Homeowners of America Insurance Company. Δεν αποτελεί δήλωση ότι κάλυψη υπάρχει ή δεν υπάρχει για μια συγκεκριμένη αξίωση ή ζημία στο πλαίσιο οποιασδήποτε τέτοιας πολιτικής. Η διαθεσιμότητα της κάλυψης θα καθοριστεί κατά τη στιγμή της αίτησης με βάση τις ισχύουσες οδηγίες αναδοχής και τους κρατικούς κανονισμούς.

Bir cevap yazın