Επίσκεψη στους πιγκουίνους της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν

0
Επίσκεψη στους πιγκουίνους της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν

Κύματα κυλούσαν απαλά στην ακτή μπροστά, το εκθαμβωτικό τιρκουάζ νερό σε μια ζωντανή αντίθεση με την εκτυφλωτικά λευκή άμμο που περιβάλλει την ακτή της Νότιας Αφρικής. Ο ήχος των βημάτων μου έκανε μια κούφια ηχώ κάτω από τα πόδια μου καθώς ακολουθούσα τις καμπύλες του υπερυψωμένου ξύλινου πεζόδρομου που οδηγούσε στην παραλία, ενώ ο ενθουσιασμός μου μεγάλωνε κάθε λεπτό.

Καθώς γύριζα την τελευταία στροφή, εμφανίστηκαν οι διάσημοι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders. Εκατοντάδες από τα μικροσκοπικά πουλάκια ήταν διάσπαρτα στο τοπίο, σχεδόν ακίνητα σαν να ψήνονταν στη ζέστη του μεσημεριανού ήλιου.

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, για τους οποίους ο Οδηγός Globe λαμβάνει αποζημίωση με κάθε κλικ ή αγορά χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Ευχαριστώ για την υποστήριξη!

Αναμένοντας μια αποικία παιχνιδιάρικων πιγκουίνων που γλεντάνε κατά μήκος της ακτογραμμής και χτυπούν τα κοντά φτερά τους, με έκπληξη βρήκα αυτό το μάτσο να στέκεται στωικά στην παραλία. Ήταν σαν μικροί ασπρόμαυροι στρατιώτες που περίμεναν τις εντολές πορείας τους, φαινομενικά ανενόχλητοι από τους τουρίστες που κρατούσαν την κάμερα μόλις λίγα μέτρα μακριά.

Ήταν τόσο κοντά που σχεδόν μπορούσα να τα αγγίξω – και κάπως έτσι, βρήκα τον εαυτό μου να σημειώνω μια πολυαναμενόμενη εμπειρία λίστας κουβάδων.

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Ένας αφρικανικός πιγκουίνος

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders

Η αποικία πιγκουίνων Boulders είναι μια ομάδα αφρικανικών πιγκουίνων, οι οποίοι κάποτε ήταν ένα κρίσιμο είδος υπό εξαφάνιση λόγω της συγκομιδής αυγών πιγκουίνων και του εμπορικού ψαρέματος στον κοντινό κόλπο False.

Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αναπαραγωγής και προσπάθειες διατήρησης συνέβαλαν στην ενίσχυση του αριθμού τους σε περίπου 2.200 (από 1,5 εκατομμύριο που υπολογίζεται ότι ήταν το 1910) και το να δει κανείς από κοντά αυτά τα θαύματα στο Εθνικό Πάρκο Table Mountain είναι τώρα ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ακρωτήριο Πόλη.

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι

Πού να δείτε τους πιγκουίνους της παραλίας Boulders

Οι πιγκουίνοι είναι φωλιασμένοι σε έναν προστατευμένο όρμο κοντά σε μια κατοικημένη περιοχή μεταξύ της Simon’s Town και του Cape Town, η οποία πλαισιώνεται από ογκόλιθους από γρανίτη που χρονολογούνται πριν από περίπου 540 εκατομμύρια χρόνια. Ενώ οι κολυμβητές στο Boulders Beach και το Seaforth Beach μπορεί να βρεθούν να κάνουν ύπτιο με τα πουλιά, το καλύτερο σημείο για να τα δεις είναι στην πραγματικότητα από τη στεριά στο Foxy Beach.

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Παραλία Seaforth

Ένα κέντρο επισκεπτών με το εκδοτήριο εισιτηρίων, ένα κατάστημα με είδη δώρων και τουαλέτες σηματοδοτεί την έναρξη του περιπάτου και οι επισκέπτες κάνουν μια μικρή βόλτα κατά μήκος του κυκλικού πεζόδρομου που οδηγεί σε σημεία επιφυλακής για το Water’s Edge, το Foxy Beach και το Middle Beach.

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Από εκεί, μπορείτε εύκολα να δείτε τα χαριτωμένα πλάσματα να κολυμπούν κατά μήκος της προκυμαίας, στριμωγμένα κάτω από βράχους αναζητώντας σκιά και να κωπηλατούν πίσω στην ακτή αφού ψαρέψουν καλαμάρια και γαύροι. Ενώ θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό τουλάχιστον μία ώρα για μια σωστή επίσκεψη, είναι δυνατό να γίνει σε μόλις 30 λεπτά.

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Συμβουλές για να επισκεφθείτε τους πιγκουίνους της παραλίας Boulders

Αυτή η παραλία με πιγκουίνους στο Κέιπ Τάουν ήταν κάποτε διάσημη στο Instagram, χάρη στις λήψεις επισκεπτών που περπατούσαν ανάμεσα στους φτερωτούς φίλους. Ωστόσο, οι επισκέπτες πρέπει τώρα να παραμείνουν στον πεζόδρομο, για να προστατεύσουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τα πουλιά.

Οι πιγκουίνοι έχουν πολύ κοφτερά ράμφη, επομένως είναι σημαντικό να κρατάτε τον εαυτό σας (και όλα τα άκρα σας!) πίσω από τα κιγκλιδώματα, ώστε τα ζώα να μην δαγκώνουν ή πέφτουν. Δεν επιτρέπονται καγιάκ και βάρκες στην περιοχή, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως καταφύγιο πιγκουίνων και τα σκυλιά πρέπει να είναι δεμένα με λουρί και επιτρέπονται μόνο στο Willis Walk.

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Μία από τις καλύτερες στιγμές για να δείτε τους πιγκουίνους της παραλίας Boulders είναι τον Δεκέμβριο, που είναι η κορύφωση της εποχής τους. Τότε είναι που περιορίζονται στη στεριά ενώ τα παλιά φθαρμένα φτερά τους αντικαθίστανται, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν την αδιαβροχοποίησή τους και μπαίνουν σε μια περίοδο λιμοκτονίας για περίπου τρεις εβδομάδες μέχρι να μπορέσουν να βγουν ξανά από το νερό για να τραφούν.

Η ωοτοκία γίνεται ακριβώς πάνω στην παραλία από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο.

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Εκδρομές στην παραλία Boulders

Ένα ταξίδι στην παραλία Boulders είναι κάτι που πρέπει να κάνετε σε οποιοδήποτε δρομολόγιο στο Κέιπ Τάουν και είναι εύκολο να το κάνετε ως ταξίδι με αυτο-καθοδήγηση.

Χρειάζονται περίπου 45 λεπτά οδικώς από το κέντρο της πόλης μέχρι το Simon’s Town και μπορεί να συνδυαστεί με στάσεις για ψώνια στον κοντινό Κόλπο Kalk και να δείτε τα χαριτωμένα, πολύχρωμα λουτρά στο Muizenberg. Αναμένετε να ξοδέψετε περίπου 30 $ κάθε φορά για ένα Uber, συν τα τέλη εισόδου στο πάρκο.

Τα πολύχρωμα λουτρά στο Muizenberg κοντά στο Κέιπ Τάουν

Τα πολύχρωμα λουτρά στο Muizenberg

Κόλπος Kalk κοντά στο Κέιπ Τάουν

Kalk Bay

Μια άλλη επιλογή είναι να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση, η οποία συνήθως περιλαμβάνει ένα ταξίδι στο Chapman’s Peak για να απολαύσετε τη θέα, να κατευθυνθείτε προς τον φάρο στο γραφικό Cape Point και μια φωτογράφιση στο Cape of Good Hope που είναι το πιο νοτιοδυτικό σημείο της Αφρικής.

Η παραλία Boulders περιλαμβάνεται επίσης σε πολλές περιηγήσεις στην πόλη, κάτι που κάνει για μια μεγάλη, πολυάσχολη μέρα, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε όλα τα σημαντικότερα σημεία, όπως το Table Mountain και το Bo Kaap για όσους δεν έχουν χρόνο.

Μερικές καλές επιλογές περιλαμβάνουν:

Κάντε κράτηση με το Viator:

Κάντε κράτηση με το GetYourGuide:

Οι πιγκουίνοι της παραλίας Boulders στο Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΙΦΙΞΕΤΕ:

Bir cevap yazın