Δημιουργία απογραφής σπιτιού | HOAIC

0
Δημιουργία απογραφής σπιτιού | HOAIC

Όσο κι εσύ προετοιμαστείτε για έκτακτες ανάγκες στο σπίτι, μια καταιγίδα, μια πυρκαγιά ή μια διάρρηξη μπορεί ακόμα να βλάψει ή να καταστρέψει την προσωπική σας περιουσία χωρίς προειδοποίηση. Θα μπορούσατε να θυμάστε όλα όσα είχατε αν συνέβαινε μια καταστροφή; Το να προετοιμαστείτε δημιουργώντας ένα οικιακό απόθεμα των υπαρχόντων σας μπορεί να σας βοηθήσει να διευθετήσετε την απαίτηση ασφάλισής σας πιο γρήγορα και θα σας βοηθήσει μέσο για να προσδιορίσετε εάν έχετε αρκετή ασφαλιστική κάλυψη.

Αν και η δημιουργία ενός αρχείου με όλα τα υπάρχοντά σας μπορεί να φαίνεται σαν μια τρομακτική εργασία, αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στην απλοποίηση της διαδικασίας.

Ξεκινώντας

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε τον ευκολότερο τρόπο για να καταγράψετε τα στοιχεία σας. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα.

 • Δωμάτιο με δωμάτιο
 • Κατηγορία ανά κατηγορία όπως ηλεκτρονικά είδη, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.
 • Από την πιο πρόσφατη έως την παλαιότερη αγορά
 • Τα πιο ακριβά έως τα φθηνότερα αντικείμενα

Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε τη διαδικασία ταυτόχρονα. Χωρίστε το σε μικρότερα τμήματα για να μην καταπιαστείτε.

Λήψη απογραφής

Τώρα που έχετε εντοπίσει τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσετε, ήρθε η ώρα να καθορίσετε πώς θα κάνετε το απόθεμα.

 • Εγγραφή βίντεο: Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ολοκληρώσετε ένα απόθεμα σπιτιού είναι να εγγράψετε ένα βίντεο. Καθώς περπατάτε στο σπίτι σας, περιγράψτε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες κάθε αντικειμένου.
 • Βγάζω φωτογραφίες: Η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης φωτογραφιών είναι ένας άλλος τρόπος για να τεκμηριώσετε τα υπάρχοντά σας. Αποτυπώστε αντικείμενα μεμονωμένα ή ολόκληρα δωμάτια, ντουλάπια και συρτάρια. Επισημάνετε κάθε φωτογραφία με τα στοιχεία που απεικονίζονται, σημειώνοντας πτυχές όπως η μάρκα, το μοντέλο, το πού αγοράστηκε και οποιαδήποτε άλλη σημαντική λεπτομέρεια αναγνώρισης.
 • Χρησιμοποιήστε μια λίστα ελέγχου: Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα εμφανίσει προκατασκευασμένες λίστες ελέγχου οικιακού αποθέματος που είναι διαθέσιμες για αγορά ή δωρεάν. Κάθε έκδοση οργανώνεται διαφορετικά, οπότε βρείτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας χρησιμοποιώντας ένα υπολογιστικό φύλλο.

Κατεβάστε την δωρεάν έκδοσή μας εδώ: Λίστα ελέγχου οικιακού αποθέματος HOA.

Σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να συμπεριληφθούν

Η γνώση των ιδιαιτεροτήτων που πρέπει να συμπεριλάβετε είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός αποθέματος σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, όσο περισσότερες λεπτομέρειες τόσο το καλύτερο. Εάν έχετε κρατήσει αποδείξεις, αποθηκεύστε τις με τη λίστα σας. Εάν όχι, ενσωματώστε τις απαραίτητες πληροφορίες παρακάτω για να αποδείξετε τι αξίζουν τα υπάρχοντά σας.

 • Κάντε και μοντέλο
 • Αριθμοί σειράς για συσκευές, ηλεκτρονικά κ.λπ.
 • Κατά προσέγγιση ημερομηνία αγοράς ή ηλικία του αντικειμένου
 • Τιμή αγοράς

Ενημέρωση και αποθήκευση της λίστας σας

Τώρα που η λίστα σας έχει ολοκληρωθεί, είναι καλή ιδέα να αποθηκεύσετε πολλά αντίγραφα του αποθέματος του σπιτιού σας με διάφορους τρόπους, ώστε να είναι προσβάσιμο εάν χρειάζεται υποβάλετε αξίωση.

 • Δημιουργήστε πολλά αντίγραφα του έντυπου ή ψηφιακού αποθέματος του σπιτιού σας.
 • Φυλάξτε ένα αντίγραφο, με όλα τα δικαιολογητικά, σε πυρίμαχο χρηματοκιβώτιο ή έξω από το σπίτι σας σε σπίτι φίλου ή συγγενή ή σε θυρίδα ασφαλείας.
 • Εάν έχετε δημιουργήσει μια έντυπη έκδοση, σαρώστε τα έγγραφά σας και αποθηκεύστε τα ψηφιακά.
 • Για ψηφιακά αποθέματα, όπως βίντεο και φωτογραφίες, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε εξωτερική μονάδα δίσκου ή πλατφόρμα ηλεκτρονικής αποθήκευσης.

Κάθε φορά που κάνετε μια σημαντική αγορά ή αποφασίζετε να πουλήσετε, να χαρίσετε ή να δωρίσετε μεγάλα αντικείμενα, αφιερώστε λίγα λεπτά για να ενημερώσετε το απόθεμά σας. Διαφορετικά, ελέγχετε τη λίστα σας μία φορά το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ακριβής και ενημερωμένη.

Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για αντικατάσταση επαγγελματικών συμβουλών. Εάν επιλέξετε να ενεργήσετε για αυτά τα στοιχεία, το κάνετε με δική σας ευθύνη. Αυτό το υλικό δεν τροποποιεί, ούτε επηρεάζει με άλλο τρόπο, τις διατάξεις ή τις καλύψεις οποιουδήποτε ασφαλιστηρίου συμβολαίου που εκδίδεται από την Homeowners of America Insurance Company. Δεν αποτελεί δήλωση ότι κάλυψη υπάρχει ή δεν υπάρχει για μια συγκεκριμένη αξίωση ή ζημία στο πλαίσιο οποιασδήποτε τέτοιας πολιτικής. Η διαθεσιμότητα της κάλυψης θα καθοριστεί κατά τη στιγμή της αίτησης με βάση τις ισχύουσες οδηγίες αναδοχής και τους κρατικούς κανονισμούς.
Πηγές:
https://www.iii.org/article/how-create-home-inventory

Bir cevap yazın